Jgheaburi si burlane

  • Categorie

    Jgheaburi si burlane

Sistemul de colectare si evacuare a apelor pluviale completeaza functionalitatea unui acoperis. Prin intermediul jgheaburilor, burlanelor si a celorlalte accesorii se asigura o drenare eficienta a apei de pe acoperis avand un rol important in protejarea constructiei

De la forma, materialul din care este realizat si pana la culoare, sistemul este parte integranta din identitatea unui acoperis, dand personalitate acestuia si, nu in ultimul rand, este cel care completeaza stilul si ambianta unei constructii.


Jgheaburile si burlanele pot fi confectionate dintr-o gama larga de materiale, cu respectarea cerintelor legale in vigoare: otel galvanizat, otel inoxidabil, otel cu acoperire organica, zinc aliat, cupru, aluminiu sau pvc.

La montajul jgheaburilor confectionate din materialele mentionate mai sus se vor avea in vedere proprietalile mecanice ale fiecarui material, iar imbinarile vor fi astfel realizate incat sa permita miscari la dilatare-contractie fara deteriorarea elementelor componente sau pierderea in timp a functionalitatii sistemului.

Un sistem de jgheaburi si burlane corect dimensionat va garanta colectarea apelor pluvial de pe suprafata acoperisului.

Pentru a alege solutia potrivita pentru acoperisul tau trebuie avut in vedere mai multe aspecte: zona de amplasare a constructiei, inclinatia sarpantei, etc.

Pentru ca jgheaburile sa aiba o buna comportare in timp este recomandat ca in masura in care este posibil carligele de sustinere sa fie montate in dreptul fiecarui caprior, la minim 800mm unul de celalalt.